Wat meer over mij…

Mijn naam is Inez Boexstaens, 40 jaar, mama van 2 stoere jongens, Mats en Sil en vrouw van een geweldige man, Bart. In 2002 ben ik afgestudeerd als kleuterjuf en heb ik nadien 14 jaar ervaring opgedaan in het onderwijs.

Huisje, tuintje, boompje… yep, alles wat ik me kon wensen, maar toch woedde er een grote onrust in mijn lijf, die ik moeilijk kon benoemen. Dat soort onrust waar anderen geen begrip voor hadden, want tenslotte had ik alles om gelukkig te zijn. Die onrust werd uiteindelijk een deel van mezelf, hoorde bij wie ik was, maar stiekem hoopte ik toen dat de dag dat ik 40 zou worden ( en yes, onlangs stapte ik enthousiast op tram 4), ik mij veel beter in mijn vel zou voelen dan de dag dat ik 30 werd. In 2017 kwam dan uiteindelijk het breekpunt in mijn leven, een breekpunt, dat een jaar later ook een keerpunt zou zijn. Een geluk bij een ongeluk zoals ze wel eens zeggen. In 2017 zag ik een groot deel van mijn leven als een kaartenhuisje in elkaar storten, mijn papa overleed en een maand later was ik ook mijn job in het onderwijs kwijt. Ik wist van geen hout pijlen te maken, lag op een gegeven moment tussen de brokstukken van al mijn bloempotten, die ik kapot geslagen had, maar besliste wel vrij snel dat dit een keerpunt in mijn leven zou zijn, dat dit de moment zou zijn om naar dat inwendige stemmetje te luisteren, genaamd ‘onrust’. Het leven had me ‘zomaar’ dingen in mijn schoot geworpen, waar ik niet zelf voor gekozen had, maar waar ik wel moest met leren omgaan. En dat deed ik, met vallen en opstaan weliswaar. Ik ging in therapie en besloot om opnieuw te gaan studeren.

‘May your choices reflect your hopes, not your fears’

 

-Nelson Mandela-

Opleidingen…

Als coach en integratieve psychotherapeut (i.o.) vind ik het ontzettend belangrijk om me telkens bij te scholen door opleidingen te volgen of deel te nemen aan workshops en me in te lezen in verschillende thematieken. Op die manier kan ik het beste inspelen op jouw noden.

Het is steeds wikken en wegen, want het aanbod is eindeloos, toch probeer ik ook bij het maken van deze keuzes dicht bij mezelf te blijven.

 

– 1999-2001: Kleuterleidster

– 2017-2018: Integratieve kind- en jongerentherapie (Lieve Van Beeck)

– 2018: Talentenfluisteraar (Blij met mij Academie & Luk De Wulf)

– 2018: Basis rouw- en verlies (De Bleekweide – Lut Celie)

– 2018: In je kracht staan (De Bleekweide – Lut Celie)

– 2018-2022: Integratieve psychotherapie (AIHP)

– 2019: Basis ACT (Educatieve Academie)

– 2020: Loopbaanbegeleider (Dialogisch)

– 2020-2021: Tarot reader (Anima Tarot)

– 2021: Intu├»tief coachen (ShiftsHappen)