Wil jij je als een vis in het water voelen in je job en nooit nog het gevoel hebben dat je moet gaan werken?
Kies dan voor je eigen werkgeluk!

⋄ Zit je vast in je job, ben je ze beu of ben je ontevreden?

⋄ Weet je het allemaal niet zo goed meer?

⋄ Wil je op zoek naar de job die echt bij je past en aansluit bij je talenten, maar weet je niet waar te beginnen?

⋄ Wil je je grenzen beter kunnen aangeven en bewaken?

⋄ Wil je veerkrachtiger op de werkvloer staan?

⋄ Vind je het moeilijk om de balans tussen gezin en werk in evenwicht te houden?

⋄ Wil je de switch maken naar een zelfstandig (bij)beroep?

Of heb je nog 1001 andere vragen rond je loopbaan?

 

Goed nieuws, want loopbaanbegeleiding zal je helpen om de zoektocht aan te gaan naar dé job die helemaal bij je past, waar je je talenten ten volle kan inzetten en waar je energie van krijgt.

Loopbaanbegeleiding wil daarom niet altijd persé zeggen dat je op zoek moet naar een andere job, soms lukt het perfect om binnen hetzelfde bedrijf en/of instelling aan de slag te blijven, maar heb je nieuwe tools meegekregen of inzichten gecreëerd waar je op de werkvloer mee aan de slag kan.

Het gevoel dat uiteindelijk alle puzzelstukjes netjes in elkaar vallen en jij als authentiek individu die job kan uitoefenen die volledig op jouw lijf geschreven staat, daar draait het om!

Ik ben enorm blij dat ik bij jou loopbaanbegeleiding heb gevolgd. Je hebt me geholpen om mezelf te leren kennen. je bent een grote steun geweest om belangrijke en gedurfde stappen te ondernemen, die ik anders nooit had durven zetten. Hierdoor heb ik ontdekt wat echt belangrijk is in het leven, gelukkig zijn… en dit geluk ook terugvinden in mijn job.

E.A.

Burn-out?

Twijfel je of je een burn-out hebt en wil je dit eens graag testen?

Dat kan via de Burnout Assessment Tool.

De Burnout Assessment Tool meet enkel je burn-out symptomen. De focus ligt dus op je klachten, maar de oorzaken en gevolgen van een burn-out komen niet aan bod. Je krijgt 23 stellingen over verschillende dimensies: uitputting, mentale distantie, cognitieve ontregeling, emotionele ontregeling, psychische spanningsklachten en psychosomatische spanningsklachten. Voor elk antwoord krijg je een score. Die scores worden vertaald in drie risicogebieden:

Groen = geen risico op een burn-out

Oranje = risico op een burn-out

Rood = hoog risico op een burn-out

De burn-outtest stelt geen diagnose van een burn-out, want daar is het onderzoek van een professional voor nodig. Wel is het een laagdrempelige eerste stap in de goede richting en geeft het een eerste indicatie van het risico op een burn-out. De test werd ontwikkeld door wetenschappers van de KU Leuven.

Citatie: Schaufeli, W.B., De Witte, H. & Desart, S. (2019). Handleiding Burnout Assessment Tool (BAT). KU Leuven, België: Intern rapport

Heb je vragen of heb je een verhoogd risico om in een burn-out te belanden, dan is het de ideale moment om de teugels in handen te nemen. Beter voorkomen dan genezen, nietwaar?

Als loopbaanbegeleider zal ik je hierin zeker kunnen ondersteunen door jouw stressklachten onder de loep te nemen en te reduceren. Daarnaast gaan we ook op zoek naar de glinsters in je ogen die jij nodig hebt om werkgelukkig te zijn.

Zit je in een rode zone, neem dan in eerste instantie contact op met je huisarts.

Loopbaancheques

Aangezien ik erkend loopbaanbegeleider ben bij VDAB en ben aangesloten bij loopbaancentrum Dialogisch, kan je gebruik maken van de loopbaancheques van VDAB.

Iedere werknemer of zelfstandige met een loopbaan van minimaal 7 jaar of 84 maanden heeft elke 6 jaar recht op 7 uur loopbaanbegeleiding  via de VDAB loopbaancheques. De investering voor deze loopbaancheques bedraagt €40,00 per cheque. Voor de eerste cheque ontvang je 4 uur loopbaanbegeleiding, voor de tweede cheque 3 uur. Voor 7 uur loopbaanbegeleiding bedraagt jouw totale investering €80,00.

Wil je graag van start gaan?

🡒 Je kan een afspraak maken voor een kort telefonisch contactmoment van max. 15 min. voor wat meer info of als je bepaalde vragen hebt.

🡒 Wanneer je een traject wil starten, vraag dan hier je eerste loopbaancheque aan.

🡒 Wanneer je je loopbaancheque hebt aangekregen, kan je een afspraak maken voor een eerste gesprek van 1,5 uur.

🡒 Je mag me natuurlijk ook altijd telefonisch of via mail contacteren voor een afspraak.

In samenwerking met…