Mijn naam is Inez, geboren op 24 juni 1981 en een rasechte kreeft (lees als… ik hou van water en durf te vertrouwen op mijn intuïtie en buikgevoel). Ik ben een meisje, vrouw, dochter, vriendin, mama van 2 tieners en ooit een juf geweest. Mensen typeren me vaak als open, inspirerend, warm, goedlachs én ‘gewoon’ of is het eerder ‘buitengewoon’?
Authenticiteit is voor mij een heel belangrijke waarde en deze draag ik, zowel privé als professioneel, hoog in het vaandel.

Het leven is voor mij lang een ‘uitdaging’ geweest, ook al had ik had ik alles om gelukkig te zijn, maar hoe deed je dat precies… ‘jouw leven leiden’? Vaak overstelpte ik mezelf met existentiële vragen en woedde er een inwendige strijd tussen mijn hoofd en hart.

Het overlijden van mijn papa in 2017 was dan ook een kantelpunt in mijn leven… mijn hoofd en hart stonden op dat moment zo ver uit elkaar dat er geen strijd meer was… mijn hart besloot dat het leven te kort was om er niet iets buitengewoons van te maken.

Daar het ‘mens-zijn’ en het ‘existentiële’ mij altijd getriggerd hebben, besloot ik opnieuw te gaan studeren… eerst als kind- en jongerentherapeute en nadien als integratief psychotherapeute en dit is het werk dat ik in de wereld wil zetten… samen met jou.

Mijn achtergrond

Ik heb 14 jaar in het onderwijs gestaan als kleuterjuf, zorgjuf , ASV leerkracht en mijn allereerste ervaring deed ik op in BuSo.

Ik kijk er alvast op terug als een zeer boeiende en leerrijke, waarin ik veel geleerd heb over het vak, maar ook over mezelf. Toch voelde ik de laatste jaren meer en meer dat mijn roeping daar niet meer lag, dat er andere dingen in het leven zaten, waar ik van wilde proeven en wat mee wilde doen. Die stap heb ik dus pas kunnen zetten na het overlijden van mijn papa.

Ik vond het heel belangrijk om te kiezen voor een degelijke onderbouwde opleiding, vandaar mijn keuze voor integratieve psychotherapie (4-jarige opleiding).

Wat houdt integratieve psychotherapie juist in?

Het woord zegt het zelf… integratief, wat wil zeggen dat ik niet werk volgens één bepaalde behandelmethode of therapiestrekking, maar dat ik ga kijken waar de noden van mijn cliënten liggen en van daaruit mijn werkwijze ga bepalen. Op die manier ben ik in de mogelijkheid iedereen de ondersteuning te bieden, die het meest aanleunt bij zijn/haar behoeften.

Als professioneel hulpverlener vind ik het  ontzettend belangrijk om me telkens bij te scholen door opleidingen te volgen of deel te nemen aan workshops en me in te lezen in verschillende thematieken.

Het is steeds wikken en wegen, want het aanbod is eindeloos, toch probeer ik ook bij het maken van deze keuzes dicht bij mezelf te blijven.

Ik ben aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Psychotherapie ABP-BVP en houder van ECP (Europees Certificaat Psychotherapie).

Mijn opleidingen:

– 1999-2001: Kleuterleidster

– 2017-2018: Integratieve kind- en jongerentherapie (Lieve Van Beeck)

– 2018: Talentenfluisteraar (Blij met mij Academie & Luk De Wulf)

– 2018: Basis rouw- en verlies (De Bleekweide – Lut Celie)

– 2018: In je kracht staan (De Bleekweide – Lut Celie)

– 2018-2022: Integratieve psychotherapie (AIHP)

– 2019: Basis ACT (Educatieve Academie)

– 2020: Loopbaanbegeleider (Dialogisch)

– 2021: Intuïtief coachen met impact – Transformational Presence (ShiftsHappen-gebaseerd op het werk van Alan Seale)

– 2022: Hartcoherentie (Peter Rosvelds)

De juiste match is ook hier heel belangrijk!

Om een begeleiding zo optimaal mogelijk te laten verlopen , is het van groot belang dat er een ‘klik’ is tussen ons. Dat jij het ziet zitten om met mij samen te werken en vice versa. Wanneer ik voel dat ik jou niet voldoende ga kunnen helpen, zal ik je dit ook eerlijk zeggen en je eventueel doorverwijzen.

Een open en authentieke houding is voor mij als therapeut enorm belangrijk, daar ze beiden zorgen voor veiligheid. En nét dat is iets wat ik jou wil bieden, dat je je hier veilig en geborgen kan én mag voelen.

Om elkaar alvast wat te leren kennen, kan je hier een gratis telefonisch kennismakingsgesprek inplannen.

Let’s connect!